Abonneer op e-mail updates

Intrum's Blog

incasso

Belt uw kind nog wel eens?

Hoe vaak belt uw kind tegenwoordig nog met iemand? Die van mij niet zo heel vaak. Ja, heel soms via WhatsApp. Maar gewoon ouderwets een nummer intikken en dan een gesprek voeren dat is er niet meer bij. Kinderen gebruiken WhatsApp, Instagram en Snapchat om elkaar te informeren, om af te spreken of voor het doornemen van huiswerk Als ik naar mezelf kijk bel ik ook minder. Privé gebruik ik ook regelmatig WhatsApp en zelfs zakelijk zie ik het gebruik van WhatsApp de laatste tijd toenemen. Voor iedereen geldt dat het gebruik van data voor het communiceren en consumeren -van bijvoorbeeld Netflix of YouTube- explosief is gestegen.

readmore
credit management

4 tips voor een succesvolle credit management-aanpak

Als financiële afdeling heb je een schat aan data in handen: betaalhistorie, correspondentie, klantcontactmomenten en NAW-gegevens. Alleen werken de meeste credit management-afdelingen alleen met financiële gegevens. Doodzonde! Want door het gebruik van gepersonaliseerde data versnelt de betaling en kunnen extra kosten en afbreukrisico’s voorkomen worden. 

readmore
incasso

Van incasso naar churn reductie

 

In het rijtje van meest geautomatiseerde bedrijfstakken staat incasso/debt collection ergens onderaan. Langzaam begint daar verandering in te komen en de verwachting is dat de komende jaren een grote inhaalslag zal plaatsvinden. Wij zien verschillende initiatieven binnen en buiten Lindorff die hoopgevend en in sommige gevallen zelfs bepalend zullen zijn. Bepalend in de zin dat deze veranderingen voor bedrijven en de sector het verschil zullen maken tussen succes en falen. Hoopgevend omdat de klanten en consumenten een veel betere ervaring zullen krijgen.

readmore
fintech

4 ontwikkelingen waar financiële instellingen mee moeten leren omgaan

Financiële instellingen staan onder grote druk. Regelgeving, imagoproblemen en nieuwe concurrentie in de vorm van FinTech bedrijven zorgen voor een heel ander landschap. De digitale druk van de markt en concurrentie verlangen disruptieve veranderingen.

Digitale druk is universeel

readmore
banken

De ontmanteling van de bank

Het is een visioen van een aantal toekomstvoorspellers. De bank zoals we die nu kennen houdt op te bestaan en zal haar functie grotendeels verliezen. De bank wordt ontmanteld omdat voor al haar activiteiten alternatieven ontstaan die sneller, goedkoper of gebruiksvriendelijker zijn.

Peer to peer lending in opkomst

readmore